BİTLİS / HİZAN - Şht.Öğrt. A. Nafiz Özbağrıaçık Ortaokulu

Abdurrahman Nafiz Özbağrıaçık kimdir?

Abdurrahman Nafiz Özbağrıaçık 01.02.1957 yılında Konya ili Taşkent ilçesinde doğdu. Babası Ahmet, annesi Hatice Özbağrıaçık'tır. Abdurrahman Nafiz Özbağrıaçık; ilkokulu Taşkent'te, Ortaokulu Konya Hadim İlçesinde, Liseyi İstanbul Vefa Lisesinde okumuştur. Üniversite tahsilini Konya Selçuk Üniversitesi Tarih- Coğrafya bölümünden mezun olarak bitirmiştir. 1981 yılında Zeyniye Hanım ile evlenmiştir. 1982 yılında İstanbul Küçük Köy Vefa Poyraz Lisesinde göreve başlamış. Bu okulda 4 yıl çalıştıktan sonra 1986 yılında İstanbul Güneşli Köy Ortaokulunda göreve devam etmiştir. Bir buçuk yıl çalıştıktan sonra 1987 yılında Mehmet Niyazi Altuğ Lisesine atanmıştır. 1989 yılı 24 Kasım öğretmenler gününde "Yılın Öğretmeni" seçilmiş maddi ve manevi yönden ödüllendirilmiştir. 1990-1991 Eğitim ve Öğretim yılı dönem başında BİTLİS iline bağlı Yolalan Ortaokuluna tayini yapılmıştır. 1992 yılında Diyarbakır'da açılan lisans tamamlama sınavlarını başarıyla bitirerek üniversite tahsilini 4 yıl olarak tamamlamış, Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak branş değiştirmiştir.

Yolalan Orataokulu Müdür Vekili olarak görevini yaparken 25 Ekim 1993 tarihinde şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Hatice ve Ahmet adında iki çocuğu vardır. Çocukları 1998 yılı itibariyle yapılan araştırmaya göre Alanya Hamdullah Emin Paşa Kolejinde Hatice Lise 1 de , Ahmet ise İlköğretim 5. sınıfta eğitimlerine devam ettiler. İşte yukarıda özgeçmişi anlatılan ve şehit edilen Öğretmen Abdurrahman Nafiz Özbağrıaçık'ın adı okulumuza isim olarak verilmiştir.

kaynak: http://www.meb.gov.tr/belirligunler/sehitogretmenler/ogretmenim.asp?id=71

Yayın: 17.12.2012 - Güncelleme: 20.09.2022 13:35 - Görüntülenme: 916

Etiketler :